Pierś z kurczaka, dieta Soczysta pierś z kurczaka pieczona w rękawie. Łatwa w przygotowaniu. Smakuje pysznie!

Czas przygotowania: 45 min.
Stopień trudności: łatwe
Rodzaj posiłku: obiad

Wartość odżywcza 1 porcji:
Energia: 307 kcal
Białko: 44 g
Tłuszcze: 13 g
Węglowodany ogółem: 4 g
Błonnik: 2 g

Składniki:
– 200 g mięsa z piersi kurczaka bez skóry
– 10 ml oliwy z oliwek
– papryka chili, w proszku
– bazylia, suszona
– cząber, mielony
– estragon, suszony
– kolendra liście, suszona
– tymianek, suszony
– sok z cytryny

Sposób przygotowania:
Przyprawy wymieszać w miseczce razem z oliwą i sokiem z cytryny. Nasmarować mięso marynatą. Następnie odstawić na o 2 godziny do lodówki lub od razu umieścić w rękawie do pieczenia. Rękaw zawiązać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C, wstawić mięso i piec ok. 45 minut. Pod koniec pieczenia rozciąć worek nożyczkami, aby mięso się zarumieniło.

SMACZNEGO!